klippfiskbua.no
  • Nettbutikk
  • Om oss
  • Salgsbetingelser
  • Oppskrifter

Utvanning av klippfisk

Klippfisk er torsk som er saltet og tørket. Det er viktig å vanne ut tørr klippfisk på grunn av fiskens høye saltinnhold. Studér gjerne fremgangsmåten på pakningen dersom det er tilgjengelig.

Slik går du frem:
  • Skjær fisken i stykker på ca. fem centimeter
  • Dersom man ønsker å fjerne skinn og bein kan dette gjøres før utvanning.
  • Skyll klippfisken i kaldt vann slik at løst salt på overflaten fjernes.
  • Legg klippfisk-stykkene i en passe stor bolle, balje eller kjele med vann. Vannet skal være under fire grader C. Bruk to deler vann for hvert klippfiskstykke. Fiskestykkene blir nå like tykke som de var før de ble tørket. Det beste resultatet får du når vannet dekker all fisken.
  • Sett bollen i et kjøleskap eller et annet kjølig rom.
  • Bytt vann en til to ganger daglig.
  • Ta ut et stykke for å sjekke saltnivået fra fiskens tykkeste del
Hvor lenge man skal vanne ut klippfisken kommer an på tykkelsen på fiskestykkene. De tynneste stykkene trenger kortest utvanningstid. Et godt tips kan være å vanne ut klippfisken ett døgn per centimeter tykkelse på fisken. Etter at klippfisken er ferdig utvannet har den økt ca. 35 prosent i vekt.
Den ferdig utvannede klippfisken kan også fryses ned så er den klar til en senere anledning.

Eller du kan se fimen nedenfor på hvordan dette skal gjøres.
Tekst, bilder og film er hentet fra 3iuka.no
Picture

Meny

Nettbutikk

Om oss

Kjøpsbetingelser

Oppskrifter

Betalingsløsninger

Picture

786571

Picture
Picture

Tlf.: 934 02 968

Klippfiskbua Godø, Leitebø 10, 6055 Godøya,
Orgnr.: 997985427 MVA.


Copyright © 2019 Klippfiskbua Godø. All rights reserved. Klippfiskbua.no

  • Nettbutikk
  • Om oss
  • Salgsbetingelser
  • Oppskrifter